Blog

Štúdium ekonómie na PEVŠ – aké máte uplatnenie?

štúdium ekonómiky

Peniaze hýbu svetom a kto im rozumie, nestratí sa v žiadnej životnej situácii. Štúdium ekonomického smeru má v moderných spoločnostiach čoraz väčší význam a zamestnávatelia sa o dobrých ekonómov bijú. Prečo študovať ekonomiku práve u nás? 

Moderná fakulta, moderné vyučovanie 

Na fakulte ekonómie a podnikania Paneurópskej vysokej školy v Bratislave nájdete študijný program Ekonomika a manažment podnikania (aj v kombinácii s BBA štúdiom cestovného ruchu). Na výber je možnosť denného aj externého štúdia, v trvaní troch až štyroch rokov.  

Ďalej je možné pokračovať na inžinierskom stupni v odbore Ekonomika a manažment medzinárodného podnikania, rovnako v dennej aj externej forme a v trvaní dvoch alebo dva a pol roka. Pre záujemcov o doktorandské štúdium máme k dispozícii trojročný doktorandský program v slovenskom aj anglickom jazyku. 

Plánujete podnikať? Ponúkame komplexné vzdelanie 

Štúdium ekonómie na našej fakulte vás nepripraví len na ekonomické operácie v stredne veľkej slovenskej firme. Dosiahnuté vzdelanie vám pomôže aj pri práci na ekonomickom oddelení, v oblasti marketingu, logistiky, manažmentu, daní a účtovníctva, v bankovníctve, avšak je aj určené pre ambicióznych podnikateľov a budúcich finančníkov. Ide o komplexné vzdelanie so širokými možnosťami uplatnenia. 

Prvý stupeň štúdia je primárne zameraný na marketing, manažment, kontroling, účtovníctvo, daňovníctvo, bankovníctvo a ďalšie pridružené disciplíny, ktoré uvedú študenta do rýchleho a neustále sa meniaceho sveta financií a pomôžu mu zvládnuť všetky prekážky, ktoré bude musieť prekonávať na svojej ceste k úspešnému podnikaniu.

Druhý stupeň študijných programov sa dôkladnejšie venuje medzinárodnému toku financií, logistike, medzinárodnému obchodnému právu, ale aj medzinárodnej obchodnej politike. Ak máte ambície expandovať nielen do susedných štátov Európskej únie, ale aj ďalej do sveta, vzdelanie a odborná prax sú nevyhnutným stupienkom na ceste k úspechu – či už ako manažér alebo konateľ. 

Skutočný potenciál vašich znalostí využijete pri riadení vlastnej spoločnosti, kde sa musíte spoľahnúť len sami na seba a na svoje zručnosti v oblasti medzinárodného obchodu.  

Ak nemáte podnikateľské ambície, naše študijné programy vám pomôžu získať všetky zručnosti, ktoré sú vyžadované na najvyšších manažérskych pozíciách nielen v slovenských firmách, ale aj v zahraničí.

Špeciálne zamerania 

Na bakalárskom stupni si môžete vybrať aj konkrétne zamerania pre štúdium ekonómie. Prvé vám poskytne detailné vedomosti pre účtovníctvo a daňové poradenstvo. Tento smer je ideálnou voľbou pre tých, ktorí majú záujem napríklad o prácu alebo podnikanie v oblasti daní. Zaujímavým zameraním je manažment startupov, vďaka ktorému bude štart vášho podnikania oveľa plynulejší a vyvarujete sa mnohým chybám. 

Nezabudnite, štúdium ekonómie nie je len cesta k titulu pred vaším menom. Je to cesta k získaniu praktických zručností, ktoré vám v konečnom dôsledku pomôžu ušetriť nemalé peniaze.  

Ako si môžete rozšíriť vzdelanie? 

Absolventom ekonomiky na našej fakulte odporúčame ďalej si doplniť vzdelanie napríklad prostredníctvom MBA štúdia, kde môžete získať rôzne doplnkové zručnosti z oblasti obchodu, práva, strategického riadenia a manažmentu pre bezproblémové fungovanie vašej spoločnosti. 

Študujte na fakulte ekonómie a podnikania 

Máte záujem o štúdium na fakulte ekonómie a podnikania Paneurópskej vysokej školy? Neváhajte nás kontaktovať! Zaraďte sa medzi tisícky úspešných absolventov našej školy, naštartujte svoju kariéru v ekonomike a vydajte sa tým správnym smerom, alebo si vydláždite cestu k vlastnej úspešnej spoločnosti, ktorá bude vždy o krok vpred pred konkurenciou. 

Nezávislé hodnotenie fakulty 

Absolventi Fakulty ekonómie a podnikania sú najlepšie zarábajúcimi absolventmi zo všetkých ekonomických fakúlt na Slovensku. V celkovom poradí, teda v konkurencii viac ako 1000 študijných programov na 116 fakultách všetkých vysokých škôl skončili na výbornom 4. mieste. Zároveň im podľa parametra, ktorým je priemerný plat patrí prvenstvo v rámci humanitných vied, pretože na prvých troch miestach sa umiestnili len školy zamerané na technické odbory. (Nezávislé hodnotenie spoločnosti TREXIMA bolo uverejnené  v denníku PRAVDA 13.10.2020)

 

 

Ponuka štúdia

 

Elektronická prihláška

 

 

<<< Späť