Blog

Ako na web bez znalosti programovania

Web design je o inšpirácií a vytrvalosti. Ak túžite aj vy po vlastnej webovej stránke, nemusíte hľadať programátorov alebo platiť agentúre stovky eur.  V súčasnosti vám na tvorbu stránky stačí kreativita a čas.  Dnes si môžete stránku vystavať sami pomocou niektorých z množstva intuitívnych nástrojov.

Kedysi bolo vytváranie webových stránok hlavne úlohou programátorov. V súčasnosti to však už neplatí, pretože existuje množstvo nástrojov na zjednodušenie tohto procesu.  Niektoré z nástrojov majú dokonca také vizuálne rozhranie, ktoré vám umožňuje vytvárať naozaj dokonalé stránky so špeciálnym a originálnym dizajnom podľa vašich predstáv. Pričom sa budete pri stavbe stránky cítiť akoby ste  navrhovali plagát alebo prezentáciu.
Je pravdou, že niektoré nástroje na návrh webových stránok sú zamerané len  pre programátorov, ktorí pôsobia ako pokročilí textoví editory a umožňujú vytváranie webov ých stránok riadok po riadku, ale ak chcete mať web stránku nič z toho vám netreba.

Systémy na návrh web stránky bez nutnosti programovania obsahujú možnosť vybrať si spomedzi rôznych preddefinovaných šablón a pridávať akékoľvek prvky na stránku, vďaka čomu nepotrebujete vedieť programovať.

Ak vytvárate web prvýkrát, odporúča sa použiť bezplatnú verziu nástroja na tvorbu a radšej si vybraný systém vyskúšať. Ak bude softvér na navrhovanie webových stránok pre vás príliš zložitý, mali by ste skúsiť možno niečo jednoduchšie alebo nástroj, ktorý vám bude vyhovovať inou radou funkcií či dostupných šablón pre váš biznis.

Nástroje vhodné aj pre vás na tvorbu webových stránok z ktorých si určite vyberiete

1. Wix je jedným z najpopulárnejších systémov tvorby webových stránok online, ktorý ponúka celý rad funkcií, prvkov ako aj šablón. Pri tvorbe stránky vás môže navigovať aj sprievodca.

2. WordPress: Na vytvorenie webovej stránky nepotrebujete vedieť programovať. Stačí vám pozrieť niekoľko návodov a do tvorby sa dostanete v priebehu niekoľkých minút. Máte k dispozícii niekoľko stoviek predpripravených šablón, z ktorých si môžete poskladať dizajnovo perfektný web a celkom zadarmo. Ak nemáte problém zainvestovať do prémiovej šablony, tak na stránke ThemeForest si môžete vybrať predpripravený dizajn  vo WordPresse, ktorý nainštalujete jedným klikom, čím ušetríte čas  vymýšľaním štruktúry webu. Cena šablón sa pohybuje cca od 50 do 200 eur.

3. Weebly je ďalší online nástroj vytvorený takisto pre ľudí s malými alebo žiadnymi skúsenosťami s programovaním, poskytovaním ľahko použiteľných nástrojov drag and drop.

4. Webnode je nástroj pre tvorbu webstránok, ktorý pochádza z Českej republiky. Výhodou Webnode je jeho viacjazyčnosť a dostupnosť v českom aj slovenskom jazyku. No možnosť úprav je trochu obmedzená a neobsahuje toľko možností ako Wix či WordPress.

5. WebStarts je nástroj, ktorý ponúka veľkú škálu prvkov pre úpravu webstránky. Pri tvorbe webu môžete začať s prázdnou stránkou alebo si vybrať z množstva vopred pripravených šablón.

 

<<< Späť