Blog

Internáty v Bratislave – porovnanie, výhody, prehľad

Chystáte sa nastúpiť na vysokoškolské štúdium do Bratislavy? Dúfame, že ste si vybrali niektorý zo študijných programov na Paneurópskej vysokej škole. Ak riešite, kde budete najbližších 5 rokov bývať, pripravili sme si pre vás článok o najdostupnejších možnostiach ubytovania pre študentov v Bratislave. Na ktorom internáte zakotvíte vy?

Student House

Student House je súkromný internát, ktorý nájdete v bratislavskom Ružinove na Tomášikovej ulici. Jeho hlavnou prednosťou je skvelá dostupnosť a úroveň vybavenia izieb. V súčasnej dobe ponúkajú ubytovanie aj pre neštudentov. Ak sa rozhodnete po štúdiu zostať v Bratislave, alebo študovať externe (a pracovať v BA), môže byť pre vás skvelou voľbou.

Študentské internáty v Mlynskej doline

Mlynská dolina, respektíve Staré grunty sú najväčším univerzitným študentským mestečkom na Slovensku. Nájdete v nej „Šturák“, „Atriáky“, „Manželáky“, ale aj „Mladosť“. Celé mestečko má skvelé vybavenie – nákupné centrum, potraviny, reštaurácie, bary, telocvičňu, študentské venzy, ale aj kluby, ktoré budete určite navštevovať aj v prípade, že nebudete na mlych bývať.

Vysokoškolský internát Družba

Družba je veľký internát pozostávajúci z dvoch výškových budov priamo pri Botanickej záhrade v Bratislave. Skvelá dostupnosť do centra, blízkosť cyklotrás a promenády na Dunaji, ale aj blízkosť študentských podnikov sú hlavnými činiteľmi, prečo si toľko ľudí vyberá práve Družbu. Nesmieme zabudnúť aj priam dokonalú dostupnosť priamo z diaľnice a cestu prostredníctvom MHD na hlavnú stanicu bez jediného prestupu.

Student residence

Student residence sa nachádza v blízkosti Auparku, Paneurópskej vysokej školy a ďalších dôležitých miest. Nájdete ho priamo v areáli Incheby, kde sa koná veľké množstvo koncertov, výstav a iných podujatí. Práve vďaka jeho polohe si tento internát vyberá aj veľa študentov z Paneurópskej VŠ.

Uninova

Uninova Hostel sa nachádza na okraji Rače v blízkosti Akadémie policajného zboru. Tento zrekonštruovaný súkromný internát poskytuje komfortné ubytovanie v okrajovej časti mesta so skvelou dostupnosťou na diaľnicu.

Mladá garda

Pri výpise najznámejších internátov nesmieme zabudnúť ani na Mladú gardu, ktorú nájdete v Novom Meste pri hlavnej električkovej trati smerom do Rače. Mladá garda tak ponúka výbornú dostupnosť napríklad na Trnavské mýto, ktoré tvorí jeden z hlavných dopravných uzlov pre celú Bratislavu.

Dowina

Posledným v našom zozname je vysokoškolý internát Dowina, ktorý nájdete medzi prezidentským palácom a Námestím slobody. Poloha v absolútnom srdci Bratislavy tak dáva študentom možnosť peších presunov do starého mesta, na Obchodnú ulicu, ale aj na hlavnú stanicu. 

Viac informácií aj na našom webe

Na našom webe sme zriadili podstránku, kde nájdete ucelené informácie o možnostiach ubytovania pre študentov v Bratislave. Ak máte ohľadom možností ubytovania viac otázok, neváhajte nás kontaktovať.

 

<<< Späť