Blog

Absolventka masmédií s úsmevom, ktorý čaruje médiami – Mária Zelinová

Absolventka fakulty masmédií - Mária Zelinová

Byť krásna, úspešná a ešte k tomu šikovná je veľký dar! Mária Zelinová spĺňa všetky tieto vlastnosti. Absolventka masmédií na Fakulte masmédií PEVŠ má za sebou mnoho mediálnych skúseností a v súčasnosti pracuje na poste redaktorky a moderátorky spravodajstva a dopravného servisu vo Fun Rádiu. Poznáme ju ako vždy usmiatu a plnú dobrej energie. Zaujíma vás, aká bola študentka? Pýtali sme sa aj na jej školské časy.

R: Čím si chcela byť, keď si bola malá?

O: Chcela som byť vždy dospeláčka, až kým som nevyrástla.

R: Akou študentkou si bola počas strednej školy?

O: Celú strednú školu som cestovala do zahraničia ako modelka. Dva mesiace v Číne, škola, Miláno, škola, Japonsko, škola a tak ďalej. Bol to boj. Nakoniec som odbor Návrhárstvo odevov zvládla a venujem sa mu dodnes.

R: Čo ťa doviedlo k štúdiu na Fakulte masmédií PEVŠ?

O: Úprimne, bola som na prijímacích skúškach aj na iných školách, kde ma prijali, ale presvedčil ma prístup PEVŠ. Veľmi sa mi páčilo, že sa môžem učiť od ľudí, ktorí reálne v masmédiách pracujú a zároveň aj prednášajú na škole. To bolo pre mňa najviac zaujímavé, vedieť ako to funguje v televíziách, v rádiu, v printe. Ja som nikdy nemala rada učenie poučiek, ale keď prednášajúci rozprával, ako to funguje u nich vo firme, napríklad v reklamnej agentúre, zapamätala som si to okamžite.

R: Mala si obľúbený predmet alebo pedagógov, na ktorých si aj po čase spomenieš?

O: Tých bolo veľa. Pani Mislovičová, pán Pauer. Mňa štúdium naozaj bavilo. Ale paradoxom je, že som štátnicovala z printovej tvorby a fotografie a reálne pracujem v rádiu a televízii.

R: Zamilovala si sa počas štúdia na PEVŠ? (napr. do nejakej profesie alebo techniky)

O: Fotografická tvorba – jednoznačne.

R: Aké boli tvoje kariérne začiatky?

O: Ako som už spomínala, začalo to modelingom, videla som svet. Pokračovala som v módnej televízii, neskôr v Rádiu Best FM, potom vo VIVE a teraz som vo Fun Rádiu. Spolupracujem aj s TV Markíza na pozícii redaktorky Smotánky. S módou som zostala v kontakte, založila som si vlastnú značku plážových županov.

R: Na škole si mala rôzne predmety- od teórie, práva, cez tvorbové predmety až po marketingové. Využívaš tieto znalosti aj dnes?

O: Určite to bol marketing a veľa mi dalo aj právo. (etický kódex, zákon o vysielaní a retransmisii, s tým nepriamo pracujem na dennej báze)

R:V súčasnosti pôsobíš na pozícii moderátorky a redaktorky spravodajstva a dopravného servisu vo Fun rádiu. Čo ťa na tejto práci najviac baví? Je to náročné povolanie?

O: Záleží, čo považujete za náročné. Je to práca, ktorá si vyžaduje zodpovednosť a sústredenie sa, keďže som vo vysielaní live.

R: Aký je Sajfa?

O: Super kolega. Na začiatku, keď som mala prvý vstup poslal všetkých preč, aby som nemala stres. Inak je s ním sranda a aj po roku s obdivom expresívne povedané ,,čumím“, aký má neuveriteľný talent.

R: Venuješ sa aj rôznym návrhárskym projektom. Aké kolekcie si navrhla?

O: Rôzne, mala som značku aj s Miškom Sabom, Majkou ČírovouRomčou Škamlovou a teraz som to skúsila sama.

R: Máš nejaký vzor, ktorý ťa v živote inšpiruje?

O: Inšpiruje ma všetko. Nielen ľudia, ale aj príroda, architektúra. Na všetko sa človek dokáže pozerať ako na inšpiráciu.

R: Si mladá, inteligentná, krásna a šikovná. Vnímaš na sebe určité nedostatky alebo si so sebou absolútne spokojná?

O: Trošku som sa začervenala. Nedostatky z nás robia jedinečných.

R: Tvojou každodennou rutinou je vystupovanie pred publikom a svojimi poslucháčmi. Máš nejaké typy, ako sa so stresom vysporiadať?

O: Tréning. Môj prvý rok v rádiu som počas správ ani nedýchala. Stále je tam rešpekt, ale už som uvoľnenejšia.

R: Prezradíš nám svoj recept na úspech?

O: Pozor na želania. Svoj život som si vysnívala a snívam ďalej a do konca života budem. Úspech je pre mňa nestratiť motiváciu, aj keď sa mi nedarí. Vždy ju mám rovnakú, aj keď mám zlé a aj dobré obdobie.

 

Ponuka bakalárskeho štúdia Ponuka magisterského a inžinierskeho štúdia Online prihláška

 

<<< Späť