Blog

Titul LLM máte aj vy na dosah ruky. Ako? 

LLM štúdium

Vzdelávacie programy LL.M. sa stávajú stále viac atraktívnymi pre ambicióznych ľudí z právnického prostredia, ktorí by chceli vystúpiť z davu tisícok absolventov magisterského stupňa práva a napredovať tak o ďalší level vyššie. Pre koho je štúdium  LL.M. určené, ako sa prihlásiť na výberové konanie a o čo všetko vás táto skúsenosť môže obohatiť? Čítajte ďalej. 

Ste vhodný kandidát pre LL.M. štúdium? 

Štúdium LL.M. poskytuje nadštandardné doplnkové vzdelanie pre právnikov a advokátov, ale aj ľudí bez právneho vzdelania prvého alebo druhého vysokoškolského stupňa. Je nevyhnutné, aby pracovné zameranie záujemcu o štúdium LL.M. súviselo s právnickým svetom. Ak premýšľate nad LL.M. alebo MBA len preto, aby ste mali titul, a nemáte pritom žiadne skúsenosti s právom či manažmentom, tieto programy pre vás nie sú tým pravým. 

Typickými záujemcami o štúdium LL.M. môžu byť napríklad inšpektori práce bez vyššieho právneho vzdelania, zamestnanci štátnej správy a samosprávy, ktorí denne riešia podania na rôznych odboroch, manažéri firiem, ale aj pracovníci neziskového sektoru, ktorí sa rovnako na dennej báze stretávajú s rôznymi problémami, ktoré bez skúseností alebo vzdelania v oblasti práva jednoducho nevyriešia. 

Podnikajte s právnym zázemím 

Ďalšou skupinou adeptov na štúdium LL.M. sú podnikatelia, ktorí potrebujú z ekonomického alebo iného hľadiska poznať dokonale zákony, ktoré sa dotýkajú ich spoločnosti. Ak si chcete prehĺbiť právne povedomie a rozvinúť svoje znalosti a zručnosti v oblasti práva v kontexte podnikania, štúdium LL.M. je pre vás to pravé.  

Aby ste mohli nastúpiť na štúdium LL.M., vyžadujeme vysokoškolské vzdelanie v oblasti práva aspoň na bakalárskom stupni (nezabudnite si prezrieť našu ponuku študijných programov na fakulte práva) alebo stredoškolské vzdelanie a minimálne 5 rokov praxe

Kde môžete študovať LL.M.?  

Štúdium Executive LL.M. ponúkame v Bratislave, vo Vysokých Tatrách, v Brne, ale vieme pre vás pripraviť aj individuálny študijný plán v prípade, že vám pracovné povinnosti a vyťaženosť nedovolia študovať na jednom mieste.  

Ako reálne využijete LL.M. v praxi? 

Vyštudovali ste LL.M. (alebo sa na to chystáte) v zahraničí? Pravdepodobne vás sklameme. V našich podmienkach je takéto štúdium prakticky nepoužiteľné. V prípade, že ste študovali európske právo, môžete ho aplikovať aj pri európskych záležitostiach na Slovensku. Británia, USA, ale aj ďalšie krajiny majú úplne iný systém práva. Preto ani štúdium LL.M. na Slovensku pravdepodobne nevyužijete v zámorí v praxi. 

Štúdium LL.M. na našej škole je prispôsobené na slovenský trh. Venujeme sa slovenskému a európskemu právu, no neobchádzame napríklad ani ďalšie krajiny EÚ (Rakúsko, Nemecko), s ktorými slovenské firmy často obchodujú, a znalosť ich právneho systému je v takýchto prípadoch nevyhnutná. 

Zaujalo vás LL.M? Neváhajte nás kontaktovať 

Ak máte pocit, že práve LL.M. je to, čo vám chýba pre ďalšie úspechy vo vašom podnikaní alebo zamestnaní, neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať. Radi vám zodpovieme všetky otázky ohľadom možností štúdia aj uplatnenia v praxi.

 

<<< Späť