Blog

Zopár tipov z online marketingu, ktoré sa oplatí využívať počas COVID-19

Máte aj vy zásoby toaletného papiera, pekárskeho droždia či múky? Spravili ste si zásoby možno aj na dva roky dopredu, pretože ste sa báli vypnutia krajiny? Nezabudnite, že netreba zbytočne panikáriť. A to platí nielen pri hromadení zásob v domácnosti, ale aj pri rôznych činnostiach.

Ak ste sa rozhodli počas karantény, zužitkovať voľný čas, jedným z dobrých tipov je dozvedieť sa viac o online marketingu. Máme niekoľko tipov, ktoré vás zaručene dostanú do tejto problematiky.

Optimalizujte svoj web!

Je dôležité držať si náskok a robiť všetko, čo je v našich silách, aby webové stránky pre váš biznis boli aktualizované a optimalizované. Prvou z možností, ktorá pomôže vášmu webu zobrazovať sa je SEO. SEO (Search Engine Optimization) zahŕňa postupy a stratégie, vďaka, ktorým sa viete dostať vyššie vo výsledkoch vyhľadávania a zvýšite viditeľnosť webu v internetových vyhľadávačoch pre zadávané kľúčové slovo.

Ak optimalizujete web (SEO on page) z technického alebo obsahového charakteru správne a vybudujete spätné odkazy na váš web z iných webov (SEO off page) zaručene máte šancu zvýšiť prirodzenú návštevnosť a dokazujete, že sa vo svojej oblasti reálne vyznáte. Dostanete sa ľuďom do povedomia cielene a dlhodobo. Navyše majú sklony šíriť obsah, ktorý nie je výhradne a priamo komerčný, ale je užitočný pre širšie publikum.

Počas kritickej situácie sa spojte so svojimi zákazníkmi na sociálnych sieťach

Toto je čas, aby ste ostatným skutočne ukázali empatiu a pomohli, kde môžete. Nezabúdajte, že musíte zvoliť citlivý tón komunikácie. Namiesto predajných argumentov, zvoľte iné výrazy. Je to skvelá príležitosť pre vašu značku, aby vynikla v ťažkom období. Čoraz viac ľudí trávi čas na sociálnych médiách, hľadajú vylepšenia a snažia sa zostať v spojení v náhle izolovanom štáte. Využite svoje podnikanie napr. na pomoc starším ľuďom pri nákupe potravín. Propagujte svoje dobré skutky pomocou marketingu na sociálnych sieťach. Ľudia potrebujú podporu, porozumenie, vzdelávanie, zdroje.

 Platená reklama je práve teraz skvelým ťahom

Jednou z ďalších možností ako vyniknúť vo výsledkoch vyhľadávania v Google je aj platená reklama. Čoraz viac ľudí trávi čas na internete, čo je pre podniky veľká príležitosť využiť túto možnosť. Platená reklama v tomto období môže priniesť vytúžené výsledky pričom môžete ešte aj ušetriť.  Ak sa ostatní stiahli, vy môžete ich absenciu využiť vo svoj prospech. Je to skvelý čas na prekvitanie v online marketingu.

Ponuka bakalárskeho štúdia Ponuka magisterského a inžinierskeho štúdia Online prihláška

 

<<< Späť