Blog

Absolvujte rozširujúce štúdium v rámci celoživotného vzdelávania

rozširujúce štúdium

Aj po dosiahnutí vysokoškolského vzdelania na bakalárskom, magisterskom a inžinierskom, alebo dokonca doktorandskom stupni na našich fakultách neznamená, že už sa nemusíte ďalej vzdelávať. Môžete si ešte dorobiť napríklad rigorózne konanie, iste, no naozaj je to všetko? Čo ďalšie vám pomôže získať lepšiu kvalifikáciu a ktoré z uvedených možností sú vhodné aj pre záujemcov o štúdium, ktorí nemajú vysokoškolské vzdelanie?

Čo je to rozširujúce štúdium?

Rozširujúce štúdium je mimoriadne dôležité napríklad pre získanie lepšieho platu alebo rekvalifikáciu na vašu aktuálnu pracovnú pozíciu. Výrazne vám však dokáže pomôcť aj so získaním nového zamestnania, či dokonca pri rozbiehaní vlastného podnikania. Najčastejšie sa ľudia zapisujú na rôzne worskhopy či jazykové kurzy, no existujú aj ďalšie možnosti rozširujúceho štúdia.

Kurzy pre každého

V našej ponuke kurzov nájdete certifikované lekcie z oblasti práva vhodné pre všetkých, ktorí sa chcú napríklad lepšie orientovať v rôznych legislatívnych procesoch v profesnom, ale aj v súkromnom živote, kurzy z oblasti informačných technológií, ale aj kurzy psychológie vhodné napríklad pre HR manažérov ohľadom riešenia konfliktov na pracovisku.

Univerzita tretieho veku

Ďalšou možnosťou rozširujúceho štúdia je naša Univerzita tretieho veku pre ľudí starších ako 50 rokov. Štúdium prebieha formou prezenčného štúdia so zameraním na vzdelávanie v odboroch ako právo, psychológia, ekonomika, informatika, mediálna komunikácia. Nájdu sa však aj témy v rozšírenom okruhu zamerania – napríklad prednášky z praktickej medicíny, farmácie, umenia a kultúry. Štúdium je spestrené o tematické zájazdy, výlety a pobyty.

MBA, LL.M., LL.B.

Do našej ponuky sme zaradili aj takzvané profesné rozširujúce štúdium, ktoré je však v mnohých krajinách západnej Európy považované za ekvivalent vysokoškolského štúdia druhého stupňa a v našich podmienkach sa naň nahliada ako na alternatívu k rigoróznemu konaniu. Absolútnou novinkou je individuálny študijný program LL.B. právo, ale aj známe a obľúbené LL.M. štúdium či  MBA štúdium.

Človek sa učí celý život

Ako vidíte, nikdy nie je neskoro zapísať sa na nejaké štúdium napríklad na Paneurópskej vysokej škole. Okrem spomínaných benefitov ako je možnosť kariérneho rastu môžete aj vďaka vzdelávaniu spoznať nových ľudí a vydať sa tak na nové životné cesty. Pre viac informácií ohľadom možností štúdia nás neváhajte kontaktovať

<<< Späť