Blog

Toto sú najlepšie vysoké školy v zahraničí

univerzity zahraničie

Rozhodli ste sa, že ponuka vysokých škôl na Slovensku vás neláka a chceli by ste vyskúšať štúdium v zahraničí? Ak sú vaše jazykové schopnosti dostatočné, môžete to vyskúšať dokonca na niektorých z najlepších vysokých škôl, respektíve v tomto prípade už univerzít, na svete. V článku sme si pre vás pripravili zoznam tých najlepších z najlepších.

USA: Harward University

YALE, MIT, ale aj ďalšie americké vzdelávacie inštitúcie budú pravdepodobne navždy v akomsi tieni ikonického Harvardu, ktorý je často považovaný aj za najlepšiu školu na svete. Škola aj univerzitný kampus sa nachádzajú v podstatne v centre mesta Boston na východnom pobreží spojených štátov. Založená bola v roku 1636 a v súčasnosti je na nej viac ako 9 hlavných fakúlt.

Európa: Oxford University

Oxfordská univerzita sa nachádza v rovnomennom britskom meste Oxford neďaleko Londýna. Založená bola už v roku 1096, čo z nej robí jednu z najstarších dodnes fungujúcich škôl na svete. Škola má 6 hlavných „fakúlt“ či oddelení, ktoré sa delia na niekoľko desiatok ďalších špecializovaných katedier.

Česká Republika: Univerzita Karlova

Karlova Univerzita v Prahe je lákadlom pre mnohých slovenských študentov najmä kvôli geografickej dostupnosti. „Karlovka“, ako ju familiárne volajú najmä jej študenti, pozostáva až zo 17 fakúlt, z ktorých niektoré sú situované v meste Hradec Králové. Ak máte vysoké ambície, táto škola sa na mnohých zoznamoch umiestňuje dokonca v prvej stovke najlepších škôl na svete.

Náš výber: Staffordshire University a Nothingam Trent University

Prečo práve tieto dve Univerzity? Zaradili sme ich sem preto, že postgraduálne programy v našej ponuke štúdia, konkrétne MBA a LL.M., majú základ práve na týchto skvelých univerzitách. Britské MBA a LL.M. programy patria medzi tie najkvalitnejšie na svete. U nás ich môžete absolvovať aj v slovenskom a českom jazyku, a to dokonca aj v online forme.

Memorable mentions

Nedá nám aspoň nespomenúť aj niekoľko ďalších svetových škôl, ktoré rozhodne lákajú študentov nielen zo Slovenska, ale aj z celého sveta. Stanford, Cambridge, Caltech, Princeton, … to sú všetko mená, ktoré ste už pravdepodobne počuli. Ak vás zaujímajú aj ďalšie európske či ázijské TOP vysoké školy, rozhodne neprehliadnite tento zoznam.

Univerzity na Slovensku?

Aby sme sa nesústredili len na zahraničie, jeden krátky odsek venujeme aj Slovensku. Rozhodne si ani len netrúfneme povedať, ktorá vysoká škola na Slovensku je najlepšia. Na tak malú krajinu tu máme naozaj veľké množstvo kvalitných vzdelávacích inštitúcií. Za spomienku však určite stojí fakt, že naši absolventi patria medzi najlepšie zarábajúcich absolventov vysokých škôl. Platí to nielen pre Fakultu práva, ale aj pre Fakultu ekonómie a podnikania. Práve dobrý plat v budúcnosti je jednou z hlavných motivácii pri výbere vysokej školy.

<<< Späť