Blog

Nové skrátené externé štúdium na Fakulte práva

univerzita

Národná rada Slovenskej republiky ešte v marci minulého roka schválila novelu Zákona o vysokých školách 131/2002 Z. z., ktorá priniesla vítané zmeny v mnohých oblastiach vysokoškolského štúdia. Medzi tie najvýraznejšie patrí aj skrátenie doby externého štúdia, ktoré bolo oproti štandardnému dennému štúdiu predĺžené. Aj na Paneurópskej vysokej škole sa tak doba všetkých externých študijných programov skracuje z pôvodných štyroch rokov len na tri roky. 

 

Skrátenie doby externého štúdia na 3 roky

Externé štúdium malo oproti dennému štúdiu na väčšine vysokých škôl na Slovensku vždy dlhšiu dobu trvania. Hlavným argumentom tohto rozhodnutia bola nižšia frekvencia prednášok (ktoré v prípade externého štúdia bývajú najčastejšie iba v sobotu), z čoho vyplýval dlhší potrebný čas na získanie rovnakých vedomostí. Podľa rozhodnutia NRSR sa však tento systém ukázal ako neefektívny a dĺžka externého štúdia bude po novom rovnaká, ako v prípade denného štúdia – a teda bakalárske štúdium 3 roky, magisterské/inžinierske 2 roky, spolu 5 rokov.

 

Mám záujem o skrátené externé štúdium

 

Skrátené externé štúdium pre novozapísaných študentov Fakulty práva

Je dôležité poznamenať, že na Paneurópskej vysokej škole sa táto zmena týka až študentov, ktorí nastúpia na štúdium v akademickom roku 2023/2024 (od septembra 2023). Študenti, ktorí už na Fakulte práva študujú, dokončia bakalárske externé štúdium v štandardnom trvaní štyroch rokov. Z dôvodu skrátenia štúdia bolo potrebné prepracovať celé učebné osnovy pre jednotlivé študijné programy tak, aby ich externí študenti absolvovali počas troch rokov. 

Študujte externe na Fakulte práva PEVŠ

Zapíšte sa na externé bakalárskej štúdium na Fakulte práva v študijnom programe Právo aj s atraktívnym zameraním na Realitné, Európske, Športové a Medicínske právo, alebo na študijný program Medzinárodné vzťahy a diplomacia. V skrátenom dvojročnom externom štúdiu môžete následne pokračovať aj na magisterskom stupni v rovnakých študijných programoch.

 

Pošlite si online prihlášku na Fakultu práva

 

<<< Späť