Blog

Štúdium v zahraničí na vysokej škole – prečo študovať na PEVŠ?

Nielen slovenskí študenti odchádzajú do zahraničia za lepšími školami. Aj na Slovensku máme špičkové vysoké školy, kam prichádzajú cudzinci z rôznych krajín získať nové vedomosti a vysnívaný akademický titul. Paneurópska vysoká škola sa teší veľkému záujmu zahraničných študentov aj vďaka možnosti študovať diaľkovo alebo možnosti absolvovania štúdia v anglickom jazyku.

Štúdium v zahraničí na vysokej škole

Štúdium v zahraničí je pre mnohých Slovákov vysnívaným životným obdobím po absolvovaní strednej školy. Samozrejme, vízia osamostatnenia sa v cudzej krajine, zdokonalenia sa v cudzom jazyku v jeho prirodzenom prostredí a nové zahraničné kontakty či lepšie platy na západe sú určite lákavé. Ak vám však ide čisto o kvalitu vysokoškolského štúdia, na Slovensku nezaostávame, práve naopak. Aj naše školy dokážu ponúknuť pridanú hodnotu, kvôli ktorým na Slovensko prichádzajú študenti z iných krajín.

Zahraniční študenti na Slovensku

Na druhom brehu rieky (alebo na susedovom pozemku) je tráva vždy zelenšia a aj kvôli takýmto názorom si často nevážime to, čo máme doma. Slovenské vysoké školy majú vysoké štandardy a tituly nadobudnuté po absolvovaní štúdia na Slovensku sú uznávané na celom svete. To, samozrejme, vedia aj študenti zo zahraničia a prichádzajú k nám študovať odbory, ktoré im poskytnú dobré uplatnenie v profesnom živote.

Študijné programy v anglickom jazyku

Štúdium práva v českom, slovenskom aj anglickom jazyku neustále láka nových zahraničných študentov do našich lavíc. Medzinárodné vzťahy a diplomacia je odbor, ktorý môžete študovať aj v kombinácii slovenského a anglického jazyka.

Externé štúdium pre časovo vyťažených študentov

Študenti zo susedných ale aj vzdialených krajín nemajú vždy garantované štipendium z ich domovskej krajiny, čo pre nich znamená investovať svoj čas aj do zamestnania, ktoré im pokryje študijné a ostatné životné náklady počas ich pobytu na Slovensku. Práve v takýchto prípadoch sa študenti rozhodnú pre externé štúdium, ktoré im poskytne dostatok času na plnohodnotné zamestnanie a zároveň rovnaké študijné výsledky, aké dosiahnu aj denní študenti. 

Prezrite si našu ponuku študijných programov

Študenti na Paneurópskej vysokej škole môžu absolvovať aj študijné programy MBA a LL.M., ktoré sa po novom dajú absolvovať aj v online forme z pohodlia domova. Práve tieto tituly sú medzinárodne uznávané, a to najmä v západných krajinách Európy, kde sú často jednou z nevyhnutných podmienok pre získanie pracovnej pozície vo vysnívanom zamestnaní. Absolvujte ich na PEVŠ a získajte náskok pred konkurenciou na poli ostatných uchádzačov o zamestnanie doma aj v zahraničí.

<<< Späť