Blog

Vyštuduj ekonómiu na Paneurópskej vysokej škole a staň sa špičkovým ekonómom

Každý, kto sa vie v živote orientovať v číslach, si ľahšie poradí s akoukoľvek situáciou. Znalosť „počtov“ je v spojení s finančnou gramotnosťou užitočným nástrojom, ktorý vám pomôže nielen v pracovnom, ale aj v súkromnom živote. Práve vysokoškolské štúdium ekonómie je skvelou formou, ako si do budúcna zabezpečiť nadštandardne platené zamestnanie. Na našej Fakulte ekonómie a podnikania otvárame zaujímavé študijné programy na bakalárskom stupni.

Prijímame bez prijímacích skúšok. Prihlášky na všetky fakulty je možné podať do: 30.4.2024

Podať online prihlášku ihneď Viac informácií o štúdiu

 

Bakalárske štúdium ekonómie

Moderné študijné odbory Ekonomiky a manažmentu podnikania s možnosťou denného aj externého štúdia v trvaní 3 rokov (platí pre študentov zapísaných do 1.ročníka). 

 

Predmety na bakalárskom stupni štúdia

Matematika, Informatika, Podniková ekonomika, Ekonomická teória, Marketing, Ekonomická komunikácia AJ/NJ, Štatistika, Manažment, Základy práva, Mikroekonómia, Hospodárska politika, Mikroekonómia rodiny, Účtovníctvo, Podnikové financie, Financie, Finančná analýza, Makroekonómia, Podnikové plánovanie, Podnikateľské rozhodovanie, Medzinárodný obchod, Finančná matematika, Obchodné právo, Daňovníctvo, Kontroling, Svetová ekonomika, Manažment ľudských zdrojov, Bankovníctvo, Podnikanie.

 

Predmety na inžinierskom stupni štúdia

Medzinárodné hospodárske vzťahy, Medzinárodné hospodárske vzťahy, Medzinárodné financie, Strategický manažment, Európska únia, Marketingová komunikácia, Medzinárodný marketing, Priame zahraničné investície, Manažment medzinárodného podnikania, Hospodárska diplomacia, Medzinárodné obchodné právo, Aktuálne otázky svetovej ekonomiky, Medzinárodná preprava a logistika, Medzinárodné aspekty elektronického podnikania, Interkultúrny manažment, Komparatívna ekonomika, Komparatívna ekonomika, Operácie a technika zahraničného obchodu, Projektový menežment, Praktická tvorba PPC reklamy, Internetový marketing.

Inžiniersky a doktorandský stupeň štúdia

Po úspešnom zvládnutí bakalárskeho štúdia naši študenti pokračujú na inžinierskom stupni. Niektorí sa dokonca vydajú aj na dráhu doktoranda. Inžinierske štúdium je opäť možné absolvovať v dennej aj externej forme, čo umožňuje študentom venovať sa popri štúdiu aj svojmu aktuálnemu zamestnaniu.

 

Online prihláška na štúdium ekonómie

 

Uplatnenie absolventov

Štúdium na našej fakulte vám otvorí dvere do sveta neobmedzených možností. Absolventi sú vyhľadávaní v širokom spektre odvetví vrátane financií, marketingu, obchodu, verejnej správy,  manažmentu a ďalších oblastí. Naša fakulta vkladá veľký dôraz aj na podnikateľské zručnosti. Študenti sú vedení k tomu, aby mysleli kreatívne a podnikavo, čo ich pripravuje aj na založenie a riadenie vlastných podnikov. Absolventi sú pripravení na kľúčové pozície v malých a stredných podnikoch, ako aj v veľkých korporáciách, kde môžu prispieť k rastu a inováciám.

 

Nadpriemerné finančné ohodnotenie našich absolventov

Štúdium na vysokej škole nie je určené len na to, aby ste mohli 5 rokov zabíjať čas a pýšiť sa titulom v občianskom preukaze. V prvom rade vás má pripraviť na výkon povolania. Sme radi, že sa môžeme popýšiť veľkým úspechom – absolventi našej školy patria medzi najlepšie zarábajúcich absolventov vysokých škôl na Slovensku – konkrétne sú na prvom mieste v rámci všetkých humanitných odborov. Celkovo bolo do porovnania zapojených viac ako 1 000 odborov.

Máte záujem o štúdium ekonómie? Prečítajte si viac o Fakulte ekonómie a podnikania aj na našom blogu. Študujte prestížne odbory, ktoré vám zaručia vyšší finančný príjem alebo hladký rozbeh pri budovaní vášho vlastného podnikania.

 

Študuj ekonómiu na PEVŠ

 

 

<<< Späť