Blog

Ako vyzerajú prijímačky na našu vysokú školu?

prihlášky na pevš

Prijímačky na vysokú školu sú pre veľké množstvo maturantov, ale aj starších uchádzačov o štúdium na VŠ veľkou neznámou. Nevedia, ako prebiehajú, aké otázky ich čakajú a koľko energie im zoberú. V dnešnom článku vám síce nezverejníme tajný návod so správnymi odpoveďami na testové otázky, no pokúsime sa vám aspoň priblížiť, ako vyzerá prijímacie konanie na našich fakultách.

Dobrá správa hneď na úvod

Pre všetkých uchádzačov o štúdium na Paneurópskej vysokej škole máme hneď na úvod tohto článku skvelú správu. Nemusíte sa báť náročných prijímacích skúšok a osobných pohovorov. V súčasnosti sú uchádzači prijímaní bez prijímacích skúškok na všetky fakulty okrem Fakulty Práva. Avšak, dobrou správou je, že momentálne sú prijímačky na základe rozhodnutia vedenia fakulty pozastavené aj na Fakulte Práva.

Ekologické prihlášky na PEVŠ

Na Paneurópskej vysokej škole sa snažíme prispieť k ochrane prírody aspoň tým malým kúskom, ktorý vieme ovplyvniť. Na niektorých školách berú papierové prihlášky, no o našej škole môžeme tvrdiť,  že sme ekologicky zmýšľajúci. To znamená, že berieme výhradne len elektronické prihlášky

Jednoduchý postup vyplnenia prihlášky

Vyplnenie elektronickej prihlášky na niektorú z našich fakúlt nie je žiadna veda. V prvom kroku si uchádzač zadáva fakultu, typ štúdia (teda bakalárske alebo druhý stupeň) a následne študijný program. Vyplníte svoje meno, priezvisko, mailový a telefonický kontakt,  pohlavie, štátnu príslušnosť a rodné číslo. 

Online prihlášku si môžete vyplniť na tomto odkaze.

Po tomto sa vám zobrazia prihlasovacie údaje, ktoré si musíte uložiť a pokračujete ďalej na vypĺňanie ostatných údajov. Na tomto odkaze nájdete aj PDF návod, v ktorom nájdete špecifické podmienky prijatia na všetky naše fakulty. Určite ho neprehliadnite.

Rýchla a bezproblémová platba za prihlášku

Vo vyššie spomenutom odkaze nájdete aj celý administratívny postup vrátane platobných pokynov. V tomto bode opäť oceníte výhodu elektronickej a ekologickej prihlášky, ktorá sa dá pohodlne zaplatiť aj kartou alebo bankovým prevodom a nemusíte strácať čas s úhradou zastaralých šekov.

Neváhajte a študujte na PEVŠ

Máte záujem o štúdium na niektorej z našich fakúlt? Neváhajte a podajte si prihlášku ešte dnes. V ponuke máme množstvo zaujímavých študijných programov pre bakalársky stupeň, ale aj pre magisterský a inžiniersky stupeň. Ak máte akékoľvek otázky ohľadom podania prihlášky alebo vám nefunguje jej elektronické podanie, neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať

<<< Späť