Blog

Chcete vypracovať rigoróznu prácu pod PEVŠ?

Písanie rigoróznej práce a v podstate celé rigorózne konanie vám otvára mnohé dvere pri výbere budúceho zamestnania alebo vlastného podnikania. Pri niektorých odboroch, napríklad takom práve, je absolvovanie rigorózneho konania takmer nevyhnutné pre budúce uplatnenie v právnickej praxi pri čoraz väčšej a kvalitnejšej konkurencii. Chcete absolvovať rigorózne konanie na PEVŠ, no stále váhate? Dnešný článok by vás mohol finálne presvedčiť.

Prečo napísať rigoróznu prácu

Ako sme už spomenuli v úvode tohto článku, napísanie rigoróznej práce a dosiahnutie takzvaného malého doktorátu je takmer nevyhnutné v niektorých konkrétnych odboroch. Oveľa dôležitejšie je to však pri uplatnení na zahraničnom trhu práce, kde zamestnávatelia v podstate počítajú s tým, že si magisterské štúdium rozšírite o JUDr., PaeDr., RnDr., alebo iný titul, ktorý vyplýva z vášho odboru. Často sa dokonca vyžaduje aj tretí stupeň vysokoškolského vzdelania, a teda PhD. alebo veľký doktorát, no o tom si povieme viac v ďalšom článku.

Kto by mal uvažovať nad rigorózkou

Absolventi magisterského štúdia – a to skutočne všetci. Tí, čo končia tento rok už pomaly môžu začať premýšľať nad témou svojej rigoróznej práce. Rovnako by sme radi oslovili aj všetkých ostatných držiteľov magisterského titulu, ktorí po škole na rigorózne konanie pozabudli alebo jednoducho nemali čas, a teraz by sa k nemu radi vrátili. Naše dvere sú pre vás otvorené.

Ponuka aj pre externých doktorandov

Na rigorózne konanie u nás môžu nastúpiť aj absolventi iných škôl, ale napríklad aj doktorandi na rôznych iných fakultách. Ak vaša fakulta neposkytuje možnosť rigorózneho konania, alebo len jednoducho nemôžete nájsť vedúceho práce či dobrú tému, vyskúšajte to u nás. 

Ako začať písať rigoróznu prácu

Ideálne okamžite. Tému rigoróznej práce si študenti vymýšľajú sami na základe skúseností z praxe, aktuálnych spoločenských problémov, alebo ako výstup z nejakej svojej podnikateľskej činnosti. Téma sa, samozrejme, musí zhodovať s odborom a fakultou, na ktorej ju chcete obhajovať, no len málokedy sa nám stane, že nenájdeme prienik týchto parametrov. Často sa stáva, že študenti sa prihlásia  na rigorózne konanie s už hotovou rigoróznou prácou, ktorú keď tak len doplnia a upravia podľa požiadaviek fakulty.

Neváhajte nás kontaktovať

Máte otázky ohľadom rigorózneho konania na našich fakultách? Neváhajte nás kontaktovať, radi s vami preberieme podmienky. Ak ste rozhodnutí pre písanie rigoróznej práce, jednoducho nám pošlite online prihlášku. Tešíme sa na vaše zaujímavé témy a výsledky

<<< Späť