Blog

Informačné technológie môžete študovať aj na našej fakulte!

Vyštudovaní informatici s vysokoškolským vzdelaním sú celosvetovo veľmi žiadaní kvôli ich nedostatku. Na našej fakulte informatiky ponúkame zaujímavé odbory na bakalárskom a  magisterskom stupni štúdia.

Fakulta informatiky na našej škole

Paneurópska Vysoká škola je jediná vysoká škola na Slovensku, ktorá má neustály nárast počtu študentov do 1. ročníka štúdia. Štúdium na fakulte informatiky PEVŠ podľa požiadaviek doby pripravuje svojich študentov na pôsobenie v oblasti informačných technológií. Medzi najväčšie výhody patrí flexibilita štúdia s prispôsobením na aktuálne potreby trhu a praktická príprava, ktorá dáva našim absolventom možnosť vyniknúť z davu. Naša fakulta dáva veľký dôraz na inováciu IT laboratórií (v našej budove nájdete laboratóriá testovania používateľnosti, virtuálnej a rozšírenej reality, sieťových technológií, Lego robotiky, Big Data a Priemysel 4.0).

Bakalárske štúdium informatiky

Bakalárske štúdium informatiky pripraví absolventa na povolanie v informatickom svete, poskytne mu teoretické. a najmä praktické skúsenosti. Študent, ktorý si podáva prihlášku má možnosť vybrať si z troch zameraní: Kybernetická bezpečnosť, Informačné systémy pre Priemysel 4.0 alebo Technológie virtuálnej reality a dizajn alebo si zvoliť možnosť bez zamerania a svoje zameranie si vybrať počas štúdia. Momentálne prijímame uchádzačov o bakalárske štúdium informatiky bez prijímacích skúšok. Dĺžka štúdia je tri roky pre dennú a tri roky pre externú formu štúdia (platí pre študentov zapísaných do 1.ročníka). 

Magisterské štúdium

Po úspešnom skončení bakalárskeho stupňa môžete pokračovať v magisterskom štúdiu, kde pokračujete v zameraní, ktoré ste si vybrali pri podaní prihlášky na bakalárske štúdium. Štúdium trvá dva roky pre denných a dva a pol roka pre externých študentov. Neskôr naša škola ponúka aj možnosť absolvovania rigorózneho konania v študijnom odbore Informatika a po ich vykonaní škola udeľuje akademický titul doktor prírodných vied (RNDr.).

Denné a externé štúdium

Štúdium je možné absolvovať v dennej alebo externej forme v trvaní 3 rokov (platí pre študentov zapísaných do 1.ročníka). 

Podanie prihlášky

Na PEVŠ sa prihláška na štúdium podáva iba v elektornickej forme prostredníctvom akademického systému UIS. Pre podanie prihlášky kliknite na tento odkaz. Do e-prihlášky nie je potrebné nahrať žiadne prílohy a postup je veľmi jednoduchý. Uchádzač o štúdium zadá iba svoje osobné údaje, informácie na akej strednej škole študoval a vyberie si, na ktorú fakultu, formu a stupeň sa prihlasuje. Po zaregistrovaní e-prihlášky sa uchádzačovi vygeneruje číslo účtu a variabilný symbol, ktorý slúži na úhradu poplatku 20€ za spracovanie prihlášky.Ak potrebujete pomoc s podaním prihlášky, mohol by vám pomôcť náš eBook, kde sú riešené najčastejšie problémy. Ak máte aj napriek tomu stále problémy s podaním prihlášky stačí ak tomto odkaze vyplníte formulár a my vám zavoláme.

V prípade akýchkoľvek otázok o podaní prihlášky alebo o štúdiu na fakulte informatiky nás kedykoľvek kontaktujte. Ak sa chcete dozvedieť viac, odporúčame vám prečítať si naše blogové články. My sa na vás budeme tešiť v najbližšom akademickom roku!

 

Podať elektornickú prihlášku ihneď

 

<<< Späť