Blog

Maturita a vaša prihláška na vysokú školu

Čaká vás tento rok maturitný ročník a ešte stále premýšľate nad tým, akú vysokú školu si vybrať? Alebo už naopak máte aspoň nejakú predstavu o tom, čo by ste chceli študovať, no neviete si k tomu vybrať adekvátne maturitné predmety? V dnešnom článku sa vám pokúsime priblížiť problematiku toho, aký má význam úspešné zvládnutie maturitných otázok a ako túto poslednú kapitolu stredoškolského štúdia prepojiť s prihláškou na vysokú školu.

Možnosti štúdia na PEVŠ

Paneurópska vysoká škola sa môže pochváliť zastrešením až piatich rôznych fakúlt, z ktorých každá ponúka výnimočné akreditované študijné programy v rôznych odboroch. Nájdete medzi nimi Fakultu práva, Fakultu ekonómie a podnikania, Fakultu psychológie, Fakultu masmédií, ale aj Fakultu informatiky. Každá z nich vám umožní vydať sa v danom odbore smerom, ktorý vás najviac zaujíma a od ktorého očakávate výborné uplatnenie v budúcom zamestnaní, ale aj pri samostatnom podnikaní.

Prezrite si niektoré z vybraných zameraní na našich fakultách

  • Informatika: Kybernetická bezpečnosť, Informačné systémy pre Priemysel 4.0, Technológie virtuálnej reality a dizajn, Bez zamerania

Výber maturitných predmetov

Ešte nemáte vybraté maturitné predmety? Ich výber by sa mal odvíjať od toho, akým smerom sa chcete vydať na vysokoškolskom štúdiu, a samozrejme, aj od možností na vašej strednej škole. Študenti s ambíciou právneho vzdelania by rozhodne nemali z maturitných predmetov vynechať náuku o spoločnosti, budúci ekonómovia napríklad ekonomiku a matematiku, a záujemcom o bakalárske štúdium na Fakulte psychológie môže pomôcť napríklad aj biológia a chémia.

Zaujímavé odbory aj v cudzom jazyku

Na našej škole existuje možnosť štúdia v anglickom jazyku, ktorú si vyberá čoraz väčší počet záujemcov. Tieto odbory vám otvárajú tisícky nových dverí pri uplatnení na svetovom trhu práce. Jedna vec je ovládať angličtinu, druhá vec je mať vyštudovanú vysokú školu s odbornými termínmi a celou znalosťou problematiky v cudzom jazyku, vďaka čomu nebudete mať problém zamestnať sa alebo podnikať aj v ostatných krajinách. Čo tak nastúpiť na štúdium Medzinárodných vzťahov a diplomacie v anglickom jazyku?

Pošlite si online prihlášku už dnes

Ak vás možnosti štúdia na PEVŠ zaujali, neváhajte nám poslať online prihlášku. Jej vyplnenie je jednoduché a intuitívne, nezaberie vám to veľa času a nemusíte už viac myslieť na termíny podania prihlášky. Všetky dôležité informácie ohľadom podávania prihlášok na Paneurópsku vysokú školu nájdete na podstránke venovanej uchádzačom o štúdium. Využite napríklad možnosť komfortnej platby za prihlášku vašou kreditnou alebo debetnou kartou.

Chcete pracovať? Vyskúšajte externé štúdium

V našej ponuke nájdete, samozrejme, aj externé študijné programy, ktoré sú vhodné pre všetkých, ktorí už pracujú alebo podnikajú a vysokú školu si chcú, respektíve potrebujú spraviť dodatočne. Externí študenti nie sú v porovnaní s dennými ukrátení o žiadne vedomosti, a preto, ak si nemôžete dovoliť dochádzať na VŠ denne, určite vám odporúčame práve externú formu štúdia. Externí študenti môžu študovať napríklad a Právo s online podporou alebo Ekonomiku a manažment podnikania s online podporou.

<<< Späť